Meriç Ziraat Odası Başkanı Ergin, Fıstığımızın protein değeri yüksek

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin de yapılan laboratuvar incelemelerinde Meriç’te üretilen yer fıstığının protein değerlerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Trakya’da geniş kapsamda yer fıstığı üretilen tek yerin Meriç İlçesi olduğunu aktaran Ergin, “Bir ürünün yetişmesi hava, toprak ve su koşullarının sağlanması gerekli. Bu üç unsur bölgemizde fıstık tarımı için çok elverişli. Bunun üzerine birde Meriç ilçesinin bilinçli üreticileri eklenince Meriç Yer Fıstığı ortaya çıkıyor. İlk denemelerimize 4 yıl önce başladık. Yüksek verim de ürün alındı. Katma değeri diğer kültür bitkilerine göre biraz daha iyi. Böyle olunca ekim alanları giderek büyüdü. Bu yıl 4 bin dönüm kadar bir alanda ekim yaptık. Özellikle Alibeyköy, Nasuhbey, Kadıdondurma ve Umurca köylerinde yoğun bir ekim var. Bir dönümden 250-350 kilogram arasında bir verim alınıyor. Kilogram fiyatı da ortalama 7 liradan satılıyor. Bu anlamda üreticimizin yüzü yer fıstığıyla gülüyor” şeklinde konuştu.